Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen) blikt vooruit op uitdagende wedstrijd tegen HHC Hardenberg

Nieuws
0

Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen) blikt vooruit op uitdagende wedstrijd tegen HHC Hardenberg

man playing soccer on the field

Na de teleurstelling van de nipte nederlaag tegen ACV afgelopen weekend staat Scheveningen voor een nieuwe uitdaging. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd bij HHC Hardenberg op het programma, een krachtmeting op eigen terrein die eerder sc Heracles in de beker heeft laten voelen hoe lastig het kan zijn.

Trainer John Blok (zie foto) blikt terug op de recente wedstrijd tegen ACV: “Dit zijn de nederlagen die het meest schrijnen. Ondanks dat ACV het dit seizoen uitstekend doet en een sterke ploeg heeft, waren wij afgelopen zaterdag overduidelijk de betere partij. Voetbal is echter geen jury-uitspraak; het draait om doelpunten maken, en op dat vlak was ACV effectiever, met als hoogtepunt de klutsbal in blessuretijd die perfect viel voor een van hun spelers. Ondanks de nederlaag ben ik redelijk tevreden over ons veldspel. We moeten echter beter worden in het creëren van kansen tegen teams die de ruimte beperken, maar dat is geen eenvoudige taak op het gladde veld van Houtrust.”

Met de ranglijst die nog compact is, kan een overwinning wekelijks het verschil maken. Blok benadrukt het belang van aanklampen: “Gezien de minimale krachtsverschillen zullen veel teams gedurende het hele seizoen dicht bij elkaar blijven. Op dit moment bevinden we ons in een fase waarin het even wat minder gaat, zowel in wedstrijdprestaties als in personeelsbezetting. Het is aan ons om deze fase zo kort mogelijk te houden.”

Het treffen met HHC Hardenberg staat voor de deur, een tegenstander die voor Scheveningen vaak uitdagend is. Blok merkt op: “HHC is niet alleen voor ons lastig, maar voor elke tegenstander. Ze strijden elk jaar voor de bovenste plekken en beschikken over een ervaren en sterke ploeg. Vooral op de Boshoek zijn ze moeilijk te verslaan, zoals recentelijk nog is gebleken met Heracles.”

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de wedstrijd in Hardenberg, antwoordt Blok: “Het is in ieder geval prettig dat we op een natuurgrasveld mogen spelen. Een uitwedstrijd bij Hardenberg is altijd al een mooie wedstrijd vanwege de sfeer. Het wordt een zware opgave, maar spelen op natuurgras ligt ons wel.”

De 2e Divisie staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid, zoals afgelopen weekend met de opvallende uitslag Quick Boys-Noordwijk (0-5). Blok wijst erop: “Dat klopt, zoals ik al vaak heb benadrukt, zijn er in deze divisie geen zwakke ploegen. We kunnen ons geen mindere dag veroorloven.”

Betrachtend naar de blessurelijst en afwezigen voor het komende weekend, meldt Blok: “Helaas is de situatie na vorige week niet verbeterd qua blessures en zieken. Positief is dat Ruben Koorndijk terug is na zijn schorsing, maar naast de langdurig geblesseerden zullen Mike de Niet, Rashid Browne en Delano Gouda helaas ontbreken.”

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws