Hertelling van Stemmen in Verschillende Gemeenten als Voorzorgsmaatregel voor Aanstaande Vrijdag

Politiek
0

Hertelling van Stemmen in Verschillende Gemeenten als Voorzorgsmaatregel voor Aanstaande Vrijdag

In Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Hillegom, en Katwijk wordt momenteel overgegaan tot een hertelling van de stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. Deze maatregel komt voort uit onzekerheid over de betrouwbaarheid van de oorspronkelijke uitslagen op verschillende stembureaus. Desondanks zal de definitieve uitslag, zoals gepland, aanstaande vrijdag bekend worden gemaakt.

Op diverse locaties in de regio was er twijfel over het aantal uitgebrachte stemmen en het aantal geregistreerde stemmers. Bijvoorbeeld in Katwijk leidde een foutieve telling van één stem op een stembureau tot een volledige herbeoordeling van alle stemmen op dat bureau. Ook in Voorschoten werden 995 stemmers geregistreerd, terwijl er slechts 994 stembiljetten werden geteld.

De gemeenten Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp geven aan dat er onzekerheid bestond over het aantal toegelaten kiezers op twee stembureaus, wat resulteerde in de beslissing om de stemmen opnieuw te tellen. Controles wezen uit dat de hertellingen van twee stembureaus niet correct waren verwerkt.

Met als doel elke vorm van verschil uit te sluiten, zijn de vier gemeenten intensief bezig met het hertellen van de stemmen. In Pijnacker-Nootdorp is het proces al gestart, waarbij vanaf 10.30 uur op het bestuurscentrum de stemmen opnieuw worden geteld. Deze grondige herziening is bedoeld om ervoor te zorgen dat het daaropvolgende proces-verbaal volledig accuraat is en zo de betrouwbaarheid van de verkiezingsuitslag te waarborgen. Het belangrijkste is echter dat ondanks deze voorzorgsmaatregel, de definitieve uitslag van de verkiezing nog steeds zoals gepland op vrijdag bekend zal worden gemaakt.

Politiek
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws