Richard de Mos, politicus en voormalig wethouder van Den Haag, heeft gepleit voor het afsluiten van de pijp bij hoogwater in Scheveningen.

Richard de Mos, politicus en voormalig wethouder van Den Haag, heeft gepleit voor het afsluiten van de pijp bij hoogwater in Scheveningen.

Richard de Mos maakt zich bezorgd over de waterkering in Scheveningen, vooral na overstromingen in de Scheveningse haven. Foto’s tonen dat het water op de Dr. Lelykade tot aan de trappen van restaurants staat, met aanzienlijke waterschade tot gevolg. De politicus merkt op dat ondernemers en bewoners al geruime tijd klagen over toenemende problemen door het stijgende water.

Als waterschapsbestuurder bij het Hoogheemraadschap van Delfland en gemeenteraadslid namens Hart voor Den Haag, doet De Mos een voorstel om bij hoogwater in de toekomst “De Pijp” af te sluiten. De Pijp is de doorgang tussen de Eerste en de Tweede Haven en is oorspronkelijk ontworpen als sluis. De Mos vraagt zich af of de betonnen drempel op de bodem van De Pijp in de toekomst gesloten kan worden om de Tweede Haven te beschermen.

Daarnaast pleit De Mos voor een langetermijnvisie van zowel het stadsbestuur van Den Haag als het Hoogheemraadschap van Delfland met betrekking tot het beschermen van Scheveningen tegen hoogwater. Hij oppert zelfs de mogelijkheid van de aanleg van een vierde haven als een bijdrage aan een veiligere waterkering op de lange termijn. Hij vraagt beide instanties om een visie voor de langere termijn te presenteren.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws