Bosch biedt een op AI gebaseerde oplossing tegen drugssmokkel in de haven van Scheveningen

Bosch biedt een op AI gebaseerde oplossing tegen drugssmokkel in de haven van Scheveningen

white robot wallpaper

Bosch biedt een op AI gebaseerde oplossing tegen drugssmokkel in de haven van Scheveningen, gelegen in de kuststad Den Haag, Nederland. Het videobeveiligingssysteem van Bosch Building Technologies registreert nu automatisch elk schip dat de haven binnengaat of verlaat, met als doel het tegengaan van drugssmokkel. In samenwerking met partner BrainCreators heeft Bosch een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld die het scheepvaartverkeer automatisch registreert en classificeert. Voorheen moesten medewerkers van het havencontrolecentrum 24 uur per dag handmatig toezicht houden op ongeveer tachtig dagelijkse passerende schepen. Deze investering in intelligente beveiliging werd gemotiveerd door de bezorgdheid dat criminelen alternatieve routes zouden kunnen zoeken via kleinere havens, zoals Scheveningen, nu grotere havens in Nederland en België al geruime tijd beter beveiligd zijn tegen smokkelpraktijken.

De specifieke omstandigheden van Scheveningen, waar diverse boten variërend van vrachtschepen tot vissersboten en privézeiljachten opereren, vereisten een individuele aanpak. Het geïnstalleerde videobeveiligingssysteem met intelligente videoanalyse van Bosch biedt waardevolle ondersteuning, vooral bij het volgen van goederenbewegingen. Niels van Doorn, senior manager Solutions & Portfolio bij Bosch Building Technologies in Nederland, benadrukt de specifieke eisen van het project. De ontwikkelde AI kan verschillende soorten schepen identificeren en classificeren, inclusief passagiersschepen, vrachtschepen, zeiljachten en opblaasbare boten. Deze informatie draagt bij aan het identificeren van verdachte scheepsbewegingen.

De implementatie, inclusief ontwikkeling en planning, nam slechts ongeveer 12 maanden in beslag. Twee intelligente videocamera’s aan de haveningang registreren nu het scheepvaartverkeer, terwijl speciaal ontwikkelde AI de scheepstypen classificeert en deze informatie documenteert. Bosch koos voor Flexidome IP starlight 8000i camera’s vanwege hun gedetailleerde beeldkwaliteit, zelfs onder uitdagende weers- en lichtomstandigheden.

De AI registreert nu 24 uur per dag bootidentificaties, voorziet ze van aanvullende informatie zoals datum, tijd, vaarrichting en snelheid, en slaat ze op. Het videomanagementsysteem ontvangt de camerastreams direct. Niet direct waargenomen schepen verschijnen als stilstaande beelden op het scherm. Door alle data te analyseren, worden piektijden, scheepstypes, trends en afwijkingen van de norm vastgesteld. De software beschermt de privacy door gezichten onherkenbaar te maken, en de verzamelde videodocumentatie biedt stevig bewijs voor het sneller en effectiever identificeren van verdachte en ongebruikelijke situaties.

De video-oplossing is ook voorbereid op toekomstige uitdagingen en kan flexibel worden uitgebreid. Integratie van aanvullende informatie, zoals meteorologische gegevens, getijden of het automatische identificatiesysteem (AIS) voor scheepsgegevens, is mogelijk naar behoefte.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws