De vrijwilligers van Welzijn Scheveningen worden beloond met de Stadsspeld.

De vrijwilligers van Welzijn Scheveningen worden beloond met de Stadsspeld.

Tijdens een vreugdevolle bijeenkomst in het Couvéehuis werden 14 vrijwilligers van Welzijn Scheveningen geëerd met de Stadsspeld. Deze onderscheiding werd toegekend vanwege hun toewijding en langdurige inzet in de vier wijkcentra en daarbuiten.

Deze vrijwilligers zijn actief in wijkcentra zoals Het Couvéehuis, De Mallemok, Het Trefpunt en Het Kalhuis. Sommigen van hen nemen deel aan de Telefooncirkel, waar ze zes keer per week contact hebben met ouderen die weinig sociale contacten hebben. Ze fungeren als ‘belmaatjes’ voor mensen die weinig vrienden of familie hebben. Anderen bieden transport aan met hun eigen auto, assisteren bij afspraken of ondersteunen bij administratieve taken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de inzet van de vrijwilligers bij Welzijn Scheveningen.

De uitreiking vond plaats op 13 maart 2024 in Het Couvéehuis, waar wethouder Mariëlle Vavier de Stadsspelden overhandigde. Ze bedankte de vrijwilligers voor hun toewijding en betrokkenheid, en benadrukte dat ze met hun werk de missie van Welzijn Scheveningen, ‘Elkaar kennen, elkaar helpen’, volledig waarmaken.

De volgende personen ontvingen de Stadsspeld:

– Mevrouw Van Nifterik
– Mevrouw Poelsma
– Mevrouw Voûte-Keijser
– De heer Flinterman
– Mevrouw De Nennie-Dessens
– De heer Van Dam
– De heer Van den Berg
– De heer Gennissen
– De heer Rischen
– De heer Scheffers
– De heer Keus
– De heer Van Velden
– Mevrouw Snijders-van der Harst
– De heer Lenferink

De Stadsspeld wordt toegekend aan inwoners die meer dan 10 jaar als vrijwilliger actief zijn. Meer informatie over de Stadsspeld is te vinden op de website van de gemeente onder ‘Gemeentelijke onderscheiding aanvragen‘.

foto is van de website Den-Haag

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws