Het strand van Scheveningen heeft een aanzienlijke hoeveelheid nieuw zand gekregen

Scheveningen
0

Het strand van Scheveningen heeft een aanzienlijke hoeveelheid nieuw zand gekregen

rock formation on beach

Het strand van Scheveningen heeft een aanzienlijke hoeveelheid nieuw zand gekregen, zo meldt Rijkswaterstaat. In totaal gaat het om 700.000 kubieke meter, genoeg om het Circustheater Scheveningen vijftien keer te vullen, volgens de dienst. In 2016 is de boulevard van Scheveningen versterkt met een dijk eronder, waarbij ook het strand iets breder is gemaakt. Ondanks deze inspanningen nemen wind, golven en zeestromingen voortdurend zand weg van de kustlijn. Rijkswaterstaat geeft aan dat het noodzakelijk is om gemiddeld eens in de vier tot vijf jaar nieuw zand bij Scheveningen aan te brengen.

Het nieuwe zand is afkomstig uit de bodem van de Noordzee en is met behulp van baggerschepen naar het strand gebracht. De werkzaamheden werden begin november afgerond, aan het begin van het stormseizoen. Rijkswaterstaat voert op meerdere plaatsen langs de kust regelmatig vergelijkbare werkzaamheden uit, zoals op Vlieland en bij Cadzand in Zeeland. Dit is noodzakelijk omdat meer dan een kwart van Nederland onder de zeespiegel ligt, en een stevige kustlijn essentieel is om het land te beschermen tegen stormvloeden en overstromingen.

Een bewoner uit de omgeving toonde zijn indruk en zei: “Ik ben hierdoor onder de indruk. Ik woon op 5 km afstand van Scheveningen. Ben totaal geen expert op het gebied van kustbescherming, dus ben blij te lezen dat Rijkswaterstaat dit soort dingen kan.”

Scheveningen
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws