KNVB Beker: Rijnsburg verliest nipt van FC Groningen, Scheveningen uitgeschakeld na strafschoppen

football, ball, soccer

KNVB Bekeruitslagen

Rijnsburgse Boys – FC Groningen (0-1)

Rijnsburgse Boys heeft woensdagavond in de KNVB-beker met een miniem verschil verloren van profclub FC Groningen. Op de Middelmors werd het 0-1 voor de profclub. Katwijk is wel een ronde verder. Op sportpark De Krom werd het 5-0 tegen TEC. Bij Scheveningen tegen Hercules stond het na 120 minuten 0-0, waarna de Utrechters de strafschoppen beter namen.

Doelpunt:

71′: Peersman

Rijnsburgse Boys heeft zich kranig geweerd tegen FC Groningen, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind tegen de profclub. Twintig minuten voor tijd werd keeper Guus Zuidema gepasseerd door een schot van aanvaller Marvin Peersman. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.

VV Katwijk – TEC Tiel (5-0)

VV Katwijk heeft eenvoudig de volgende ronde van de KNVB-beker behaald. De regerend kampioen van de tweede divisie versloeg tegenstander TEC met 5-0. Voor rust stond de ploeg van Anthony Correia al met 2-0 voor door twee doelpunten van Finn Janmaat.

Doelpunten:

22′: Janmaat

28′: Janmaat

60′: Doesburg

76′ Van Anholt (e.d.)

83′: Van der Meer

VV Katwijk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde, terwijl de wedstrijd tussen Scheveningen en Hercules na strafschoppen werd beslist.

SVV Scheveningen – USV Hercules (0-0)

Scheveningen – Hercules was een weinig verheffend duel, waarin de ploeg uit de derde divisie uiteindelijk de strafschoppen beter nam. Nadat beide ploegen zes penalty’s hadden genomen stond het 3-4 voor de ploeg uit Utrecht.

Scheveningen gaat penalty’s nemen. VV Katwijk wint ruim van TEC Tiel en gaat dus door in het bekertoernooi. Zaterdagavond weten de Katwijkkers wie de volgende tegenstander gaat worden. Een derby tegen Quick Boys is mogelijk.