Lichtjesavond op scheveningen 2023

Op een betoverende zaterdagavond in december ontwaakt Scheveningen in al haar pracht tijdens de langverwachte Scheveningen Light Walk 2023. Deze vijfde editie belooft opnieuw een feest van licht, muziek en samenzijn te worden, waar enthousiaste wandelaars zich laten meevoeren door de magie van de schitterend verlichte kustplaats. Voor deze jubileumeditie staan er diverse afstanden op het programma, variërend van 7,5 km tot 18 km, inclusief een speciale Familiewandeling van 7,5 km. Deelnemers worden niet alleen ondergedompeld in een zee van licht, maar kunnen ook genieten van spectaculaire licht- en muziekacts langs de uitgepijlde route.

Bij de start op de Noord-Boulevard krijgen wandelaars een feestelijk welkom met honderden zelf meegebrachte lampjes. Een unieke goodiebag met onder andere een Scheveningen Light Walk pet en keycord wacht op hen. De 18 km-route leidt deelnemers door de Oostduinen, langs de verlichte Watertoren waar ze hun eerste stempel bemachtigen, en naar de sfeervolle Ichthuskerk. Ondertussen doorkruisen wandelaars van de 12 en 18 km de betoverende Nieuwe Scheveningse Bosjes richting Muzee Scheveningen, waar een volgende stempelpost op hen wacht.

De route vervolgt zich langs de betoverende Nieuwe Badkapel, waar onderweg indrukwekkende licht- en muziekacts het pad verfraaien. Op de Duinweg is er gelegenheid tot een proost met heerlijke warme chocolademelk. Deelnemers gaan verder langs de verlichte Waterpartij en ontmoeten een vuurspuwende draak, een geliefde attractie, vooral voor de deelnemers van de Familiewandeling (7,5 km).

Voor de 18 km-wandelaars is het Kunstmuseum Den Haag een volgende stop, waar ze niet alleen een stempel scoren maar ook een kans hebben om bijzondere herinneringen vast te leggen. Bij Aloha komen de routes van de 12 en 18 km samen, een perfect moment om te genieten van glühwein en de gezamenlijke ervaring te delen.

Het Episch Slot: Lichtjesavond en Verbroedering bij het Kurhaus

Op de betoverende Keizerstraat smelten alle routes samen voor een welverdiende traktatie: heerlijke oliebollen. Hier wordt gul gestrooid met poedersuiker als finishing touch. De laatste kilometers voeren over de Boulevard aan het strand, waar wandelaars de laatste stempel ophalen voordat ze triomfantelijk de finish bij het iconische Kurhaus bereiken. Een trotse wandelpin wacht op alle deelnemers als tastbaar bewijs van hun volbrachte tocht.

De feestelijke avond bereikt zijn hoogtepunt met de Light Walk & Cheers @Kurhaus borrel na de finish. Hier komen wandelaars samen om te proosten op de magische ervaring en nieuwe herinneringen te creëren. De Scheveningen Light Walk 2023 blijkt niet alleen een adembenemend schouwspel van licht, maar ook een bron van verbinding en samenzijn, waar deelnemers een onvergetelijke avond beleven temidden van de betoverende ambiance van Scheveningen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws