Succesvolle redding: Vastgelopen Scheveningse sleepboot Oceaan II weer vlotgetrokken

Succesvolle redding: Vastgelopen Scheveningse sleepboot Oceaan II weer vlotgetrokken

boats on body of water at the port during day

Vorige week zag de Scheveningse sleepboot Oceaan II zijn eigen avontuur voor de kust van Zandvoort, toen het vastliep in woelige wateren. Een cruciaal keerpunt kwam op zondagmiddag, toen Rijkswaterstaat tijdens hoogwater erin slaagde om deze maritieme held weer vrij te trekken. De Oceaan II, een trots vaartuig van Sleepdienst Scheveningen, werd oorspronkelijk ingezet om een gestrande garnalenkotter te redden, die in de duistere uren van dinsdag op woensdag vast kwam te zitten op een verraderlijke zandbank.

De reddingsmissie, echter, verliep niet zonder hindernissen, zoals eerder gemeld door de KNRM. Een sleeptros, bedoeld om de gestrande boot te bevrijden, raakte verstrikt in de schroef, wat de situatie compliceerde. Desondanks bleef de vastberadenheid hoog, en met doortastend optreden trok Rijkswaterstaat de Oceaan II succesvol weer de open zee op.

Het maritieme verhaal krijgt echter een vervolg, want de garnalenkotter met het registratienummer IJmuiden 22 blijft helaas vastzitten tussen twee onverbiddelijke zandbanken, zoals gemeld door NH Nieuws. Op de prangende vraag waarom er nog geen nieuwe poging is gedaan om dit schip te bevrijden, gaf Rijkswaterstaat als antwoord: “We zijn hierover in gesprek met verschillende partijen.” Het blijft een intrigerend maritiem raadsel, en de exacte timing van de volgende heldhaftige reddingspoging blijft voorlopig onduidelijk. Het zoute avontuur gaat verder, en de zee houdt haar geheimen nog even vast.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws