Voor het eerst zullen er geen karakteristieke nieuwjaarsduikfoto’s te zien zijn bij het Kurhaus tijdens de jaarwisseling

Voor het eerst zullen er geen karakteristieke nieuwjaarsduikfoto’s te zien zijn bij het Kurhaus tijdens de jaarwisseling

Voor het allereerst in de geschiedenis ondergaat de nieuwjaarsduik een verandering. In het jaar 2024 zal het evenement zich 400 meter zuidelijker bevinden, dit vanwege werkzaamheden aan de boulevard in Scheveningen. In plaats van de gebruikelijke locatie voor het iconische Kurhaus, zal de aftrap van de nieuwjaarsduik nu plaatsvinden voor het museum Beelden aan Zee.

De nationale nieuwjaarsduik is een jaarlijks terugkerend evenement op 1 januari in Scheveningen, waar mensen zich niet alleen lokaal, maar ook op andere plekken in Nederland in de zee storten om het nieuwe jaar te verwelkomen. De oorsprong van deze traditie gaat terug tot 1960, toen een groep vrienden onder leiding van Ok van Batenburg besloot om de ijzige Noordzee te trotseren. Wat begon als een spontane actie, groeide uit tot een jaarlijkse nationale traditie.

Niet beperkt tot Nederland, geniet de nieuwjaarsduik ook internationale populariteit. Zelfs Nederlanders in het buitenland sluiten zich aan bij deze traditie. Vorig jaar renden honderden mensen in Australië met oranje mutsen de golven in om het nieuwe jaar te verwelkomen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws