Zeezicht Luxe: 3XN onthult verfijnd woongenot in Scheveningen’s mares

Zeezicht Luxe: 3XN onthult verfijnd woongenot in Scheveningen’s mares

3XN, het gerenommeerde Deense architectenbureau, heeft in samenwerking met ontwikkelaars VORM en MRP het ontwerp onthuld voor een exclusief woongebouw op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen. Het opvallende complex, genaamd Mares, zal zich aan de kop van de Derde Haven bevinden en zal onderdak bieden aan 100 luxe appartementen, variërend in grootte van 90 tot 350 vierkante meter.

De Zuid, een nieuwe woonwijk met ongeveer vierhonderd woningen

Mares vormt een integraal onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling genaamd De Zuid, een nieuwe woonwijk met ongeveer vierhonderd woningen die zich in het hogere segment bevinden. Vanwege de unieke ligging aan het water en de nabijheid van de zee zal Mares een onmiskenbaar maritiem karakter krijgen, met een architectonische vorm die doet denken aan een elegant cruiseschip. Het gebouw kenmerkt zich door afgeronde hoeken en ruime balkons en terrassen die een panoramisch uitzicht bieden op de omgeving.

Met vijf verdiepingen aan de landzijde en zes verdiepingen aan de zeekant is Mares zorgvuldig ontworpen om alle bewoners te laten genieten van een adembenemend uitzicht en diep doordringend daglicht in alle woningen mogelijk te maken. Grote schuifpuien in de gevels zorgen ervoor dat de overgang tussen de binnenruimte en de buitenruimte naadloos verloopt, waardoor bewoners optimaal kunnen profiteren van de omgeving.

Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp, met woningen die bijna energieneutraal worden opgeleverd. Hoogwaardige isolatie en installaties dragen bij aan de energie-efficiëntie van de woningen. De temperatuurregeling wordt verzorgd door bodemwarmte, een warmtepomp en een vloerverwarmingssysteem. Zonnepanelen op het dak voorzien in de energiebehoefte van de gemeenschappelijke ruimtes, waardoor het project een duurzaam karakter krijgt.

De entree van Mares leidt naar een royale lobby, waar overdag een Mares hospitality conciërge aanwezig is om bewoners te voorzien van de gewenste services. Daarnaast hebben bewoners toegang tot een eigen afgesloten garage in de nabijheid van hun trappenhuis en lift, evenals een persoonlijke berging.

De Zuid, waar Mares een prominente plek inneemt, ondergaat een gestage ontwikkeling. Eerdere projecten zoals ZuidHaven en ZuidDuin zijn al opgeleverd, en de bouw van Zuidkade is eerder dit jaar van start gegaan. Na de voltooiing van Mares zullen verdere appartementen gerealiseerd worden binnen de projecten ZuidBaai en ZuidHof, zoals aangekondigd door VORM en MRP. De voortdurende ontwikkelingen binnen De Zuid beloven een dynamische en gevarieerde woonomgeving te creëren, verrijkt door hoogwaardige architectuur en duurzame voorzieningen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws