Wedstrijd voor Amateurs in Den Haag leidt tot Grote Opstoot van Geweld

Nieuws, Sport, Voetbal
0

Wedstrijd voor Amateurs in Den Haag leidt tot Grote Opstoot van Geweld

Een voetbalwedstrijd in Den Haag liep zaterdagmiddag flink uit de hand, zoals gerapporteerd door het Algemeen Dagblad. Videobeelden tonen hoe supporters en spelers van de vierdeklassers GDA en BMT, stadsgenoten, elkaar te lijf gaan. De politie heeft twee personen gearresteerd, en er is één gewonde gemeld. Op dit moment is de precieze aanleiding van het incident nog niet duidelijk. Het opvallende is dat de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar pas na het laatste fluitsignaal liep het uit de hand in Den Haag. Op videobeelden is te zien hoe mannen elkaar achtervolgen tot op de parkeerplaats, waar ze met elkaar op de vuist gaan.

Na het incident sprak GDA-trainer Robin Den Dulk met het AD. Hij gaf aan dat er al een woordenwisseling was geweest met Enrico de Haas, een speler van BMT, en dat hij achteraf besefte dat hij dat niet had moeten doen. In de rust had hij al zijn excuses aangeboden.

De trainer van de uitploeg heeft geen idee waarom de situatie na de wedstrijd zo escaleerde. Hij zei: “Ik kreeg zelf ook verschillende beledigingen naar mijn hoofd geslingerd, maar de wedstrijd was eigenlijk niet eens zo onsportief.” Hij beschreef de sfeer buiten het veld als ‘dreigend’ en gaf aan dat de politie gelukkig snel ter plaatse was, waardoor ze het sportpark veilig konden verlaten. Hij uitte zijn ongenoegen over het gedrag van enkele supporters en benadrukte dat dit gedrag niet thuishoort bij voetbalclubs, en dat het hem onprettig laat voelen.

Helaas vond er op zondag opnieuw voetbalgeweld plaats in Den Haag, ditmaal bij amateurclub HMSH. Volgens het AD liep een speler daarbij een snee in zijn gezicht op als gevolg van gevechten, en de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. De politie heeft in dit geval nog geen arrestaties verricht, en ook hier is de exacte aanleiding voor het geweld vooralsnog onbekend.

Bekijk het gehele filmpje op Dumpert

Nieuws, Sport, Voetbal
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws