Het Zomerconcert van het Residentie Orkest maakt zijn terugkeer op de agenda van het Zuiderparktheater.

Het Zomerconcert van het Residentie Orkest maakt zijn terugkeer op de agenda van het Zuiderparktheater.

Het Haagse zomertheater en het Residentie Orkest bundelen opnieuw hun krachten voor een betoverende avond tijdens het Zomerconcert in het Zuiderpark. Op zondag 1 september kunnen zonneschijn en zomerse klanken samen dansen. Het Zuiderparkzomerconcert brengt een diverse mix van jong en oud, klassiek en luchtig, en verbindt de buurt met de stad. Laat je meevoeren in een magische avond vol muziek en liefde, omhuld door de warmte van de stad. Neem plaats in het park temidden van mede-stadsbewoners en ontdek de luchtige, dramatische en flirterige kant van klassieke muziek. Het Zuiderparkzomerconcert brengt heel Den Haag samen te midden van de zomerpracht. Kaartverkoop is van start gegaan via Zuiderparktheater.nl.

Dit jaar staat het Zomerconcert in het teken van romantiek en drama. Tsjaikovski’s Ouverture-fantasie over het iconische liefdeskoppel Romeo en Julia neemt je mee op een reis van onrustig verlangen, met uitgestrekte klanken van althobo en altviolen, terwijl de hoorns hartverscheurend zuchten in hun tegenstem – een melodie om in te verdrinken. Voorafgaand aan deze emotionele reis wordt je hart opgebeurd met de speelse Hongaarse klanken van Zoltán Kodály in zijn meesterwerk Dansen uit Galanta, en het sprankelende Carnaval van Dvořák als opening. Dirigent Kerem Hasan weeft op deze avond generaties en muziekstijlen samen onder de zwoele Haagse zomerhemel.

Het Zuiderparkzomerconcert maakt deel uit van Symphony 2030 – RO in de Wijk, een initiatief van het Residentie Orkest dat jong en oud, buurtbewoners en de stad verbindt door de kracht van muziek.

Tijdschema:
18.30 uur: Zuiderparktheater gaat open
19.30 uur: Aanvang concert
20.30 uur: Einde concert

Kaartprijzen:
€ 14,- in de voorverkoop inclusief servicekosten. Plaatsen zijn op basis van vrije zit. Voor mindervaliden is beperkt plek beschikbaar; reserveer hiervoor, inclusief begeleider, een tickettype ‘Mindervaliden’. Houders van de Ooievaarspas ontvangen 50% korting!

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws