Taken voor de bouw van de nieuwe remise op het Harstenhoekplein

Toerisme, Verkeer
0

Taken voor de bouw van de nieuwe remise op het Harstenhoekplein

man passed by tram during day time

In de komende periode staan er diverse werkzaamheden gepland in en rondom het Belgisch Park. Dit omvat onder andere het vervangen van gasleidingen in verschillende gebieden, de vernieuwing van het hoofdriool, en de verbouwingsactiviteiten van de tramremise op het Harstenhoekplein. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste plannen.

De tramremise op het Harstenhoekplein ondergaat een verbouwing om geschikt te worden voor verschillende typen trams van HTM, evenals de nieuwe trams die in 2026 worden geïntroduceerd. Daarnaast worden de tramrails in de Harstenhoekstraat vervangen. De werkzaamheden starten in januari 2024 en zullen doorgaan tot september 2025. Gedurende deze periode kunnen diverse bouwgeluiden worden waargenomen. HTM streeft ernaar de overlast tot een minimum te beperken.

Na de verbouwing kan de remise minimaal 36 brede trams herbergen. De huidige rood-beige trams van HTM naderen het einde van hun levensduur en zullen geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen. De bestaande stallingshal van de remise wordt gedeeltelijk vernieuwd, stallingsdeuren worden hersteld, en er vindt renovatie plaats aan bestaande bouw. Tijdens de verbouwing is de remise Scheveningen gesloten.

Ook worden de sporen op het voorterrein en de in- en uitruksporen in de Harstenhoekstraat vernieuwd. Vanwege de nabijheid van huizen geldt daar al geruime tijd een snelheidsbeperking voor trams. De plaatsing van de sporen in de straat wordt aangepast om geluid en trillingen effectief te verminderen. Een positief aspect is dat het tramspoor in de Harstenhoekweg verdwijnt. De nieuwe trams kunnen in beide richtingen rijden, waardoor achteruitrijden niet meer nodig is. Dit voorkomt opstoppingen en verbetert de verkeersveiligheid op die locatie, aldus HTM.

De werkzaamheden in de Gevers Deynootweg, Harstenhoekstraat en Harstenhoekplein starten in oktober 2024 en zullen doorgaan tot het tweede kwartaal van 2025.

Informatiebijeenkomst:

Op woensdag 13 december organiseren de gemeente, HTM en Stedin een informatiebijeenkomst in Skotel, Zwolsestraat 189. Tijdens deze bijeenkomst kunnen omwonenden vragen stellen, zonder dat er een formele presentatie wordt gegeven. De bijeenkomst is toegankelijk tussen 17.30 en 20.30 uur, aanmelding is niet vereist.

Toerisme, Verkeer
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws