Politie staking: Politiebureaus 24 uur gesloten voor beter pensioen

Nieuws, Politiek
0

Politie staking: Politiebureaus 24 uur gesloten voor beter pensioen

De politievakbonden sluiten woensdag alle politiebureaus voor 24 uur. De staking is een actie voor een beter pensioen voor agenten. Gedurende de dag is het niet mogelijk om op het bureau aangifte te doen. Het alarmnummer 112 blijft echter gewoon bereikbaar.

De actie begint in de nacht van dinsdag op woensdag om 0.00 uur en loopt tot woensdagavond 23.59 uur. In geval van spoed kan 112 worden gebeld, en voor algemene informatie, advies en meldingen die geen haast hebben, is het nummer 0900-8844 bereikbaar.

Vanwege de sluiting worden alle gemaakte afspraken verplaatst naar een later moment. In sommige gevallen is online aangifte doen nog wel mogelijk. De bureaus die gesloten zijn, krijgen een actieposter op de deur met uitleg over de sluiting.

Eerder met pensioen

De actie wordt gevoerd omdat de bonden vinden dat politiemensen recht hebben op een goede regeling voor vroegpensioen, gezien de zwaarte van hun werk. Ze moeten eerder kunnen stoppen met werken zonder dat dit grote gevolgen heeft voor hun inkomen, stelt de bond. Dit houdt in dat er afspraken moeten worden gemaakt met de Belastingdienst.

‘Acties nemen alleen maar toe’

Eerder werd er al actie gevoerd door voor kleine overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Vorige week maandag waren de politiebureaus ook al dicht om dezelfde reden. Nu wordt daar nog een sluiting voor één dag aan toegevoegd.

“Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU (regeling voor vervroegd uittreden) zullen de politiebonden stoppen met actievoeren. Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe,” zegt de bond.

Nieuws, Politiek
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws