Gewelddadig incident bij restaurant Topkapi in Scheveningen

Gewelddadig incident bij restaurant Topkapi in Scheveningen

people having a toast

Een gezellig avondje uit bij restaurant Topkapi in Scheveningen escaleerde volledig toen twee broers en een vriend het aan de stok kregen met een ober over een pen. De ober beweerde dat hij meerdere klappen van het drietal had ontvangen voordat hij naar buiten rende, met de mannen op zijn hielen. In de Haagse rechtbank werd dinsdag een taakstraf van tachtig uur geëist tegen de verdachten.

De 47-jarige S.B., samen met zijn broertje R.S. (36) en vriend F.T. (36), was begin januari 2019 een hapje en een drankje aan het doen bij het restaurant aan het Gevers Deynootplein. Dit was een gebruikelijke activiteit voor hen, maar deze avond liep het uit de hand vanwege een simpele pen. De verdachten wilden de pen van de ober pakken, maar deze weigerde dit.

Volgens de ober werden de mannen boos toen ze de pen niet kregen en sloegen ze hem vervolgens. Het slachtoffer rende naar buiten, achtervolgd door het drietal. Ook buiten het restaurant zou er sprake zijn geweest van geweld tegen de ober. Toen hij op de grond lag, zouden de mannen bovenop hem zijn gaan zitten.

S.B. beweerde echter dat hij geen geweld heeft gebruikt en alleen tussenbeide kwam om de situatie te kalmeren. Zijn broer erkende het slachtoffer te hebben geslagen, maar betuigde spijt van zijn acties. F.T. beweerde zelf het slachtoffer te zijn geweest en dat hij werd aangevallen nadat hij om pen en papier had gevraagd.

De bedrijfsleider van het restaurant en camerabeelden vertelden echter een ander verhaal. Ze verklaarden dat de verdachten zich vervelend gedroegen en dat ze geweld hebben gebruikt tegen de ober. Op de beelden was te zien dat zowel R.S. als F.T. slaande bewegingen maakten.

De aanklaagster benadrukte de ernst van het geweld dat werd gebruikt, vooral gezien de reden – een pen. Het slachtoffer leed na het incident aan pijn op de borst, ademhalingsproblemen en had veel blauwe plekken. De advocaten van de verdachten betoogden respectievelijk dat F.T. vrijgesproken moest worden omdat hij niet betrokken was bij het geweld, en dat de broers handelden uit noodweer. De rechter zal op dinsdag 7 mei uitspraak doen.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws