Na Koningsdag: Gemeente plaatst speciale containers voor recycling van onverkochte apparaten

Na Koningsdag: Gemeente plaatst speciale containers voor recycling van onverkochte apparaten

text

Den Haag – Ontdek de mogelijkheid om onverkochte spullen na de vrijmarkt te recyclen

Op Koningsdag, wanneer velen hun oude spullen verkopen op de vrijmarkt, biedt de stad Den Haag een milieuvriendelijke oplossing voor onverkochte apparaten. De gemeente spoort mensen aan om niet zomaar weg te gooien wat niet verkocht wordt, maar om het te recyclen.

Speciale Containers voor Recycling

In samenwerking met stichting Open plaatst de gemeente dit jaar speciale containers voor elektrische apparaten op drie verschillende locaties. Deze containers zijn bedoeld voor niet-verkochte apparaten met een stekker of batterij, evenals voor lampen. Milieucoaches zullen bewoners aanmoedigen om hun ongebruikte elektronica hierin in te leveren.

Bijdrage aan Duurzaamheid

De gemeente benadrukt het belang van het recyclen van elektronische apparaten voor het behoud van waardevolle grondstoffen en het voorkomen van milieuvervuiling. Jaarlijks belandt er zo’n 1,5 kilo per persoon aan elektrische apparaten en lampen in de afvalbak, wat volgens de gemeente onnodig is.

Wethouder Arjen Kapteijns, verantwoordelijk voor Grondstoffen, onderstreept het belang van duurzaamheid: “Den Haag moet groen en gezond blijven. Door zuiniger om te gaan met grondstoffen en afval te minimaliseren, dragen we bij aan een duurzamer Den Haag waar iedereen trots op kan zijn.”

De inleverpunten van Wecycle bevinden zich bij de vrijmarkten aan de Leyweg (Escamp), Boekhorststraat (Centrum) en bij het Belgisch Plein (Scheveningen).

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws