Hans Grijzen ontvangt Stadspenning voor decennialange inzet in Scheveningen-Dorp

Hans Grijzen ontvangt Stadspenning voor decennialange inzet in Scheveningen-Dorp

ferris wheel near body of water during daytime

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel Scheveningen werd Hans Grijzen geëerd met een Stadspenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het Wijkoverleg Scheveningen-Dorp. Gedurende meer dan 30 jaar vervulde hij de rol van penningmeester en nam hij tijdelijk de functies van secretaris en waarnemend voorzitter op zich. Daarnaast stond hij aan de wieg van Gasvrij Scheveningen in 2018, een initiatief dat bewoners informeert en adviseert over de energietransitie, waar hij nog steeds wekelijks 20 uur aan besteedt.

De Stadspenning, uitgereikt door stadsdeelwethouder Saskia Bruines in Muzee, is een erkenning voor Grijzens toewijding aan het wijkoverleg en Scheveningen-Dorp. Bruines prees Grijzen voor zijn betrokkenheid bij projecten zoals de herinrichting van straten en pleinen en de introductie van de Scheveningse stoeptegel.

Over de Stadspenning:

De Stadspenning wordt toegekend aan inwoners die 25 jaar of langer actief zijn geweest in een bestuur. Voor meer informatie over het aanvragen van gemeentelijke onderscheidingen, lees de informatie op de [gemeentelijke onderscheiding aanvragen pagina](link naar de pagina).

Informatie over aanvragen:

Als u een persoon of instelling kent die zich verdienstelijk maakt voor Den Haag, kunt u hen voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. Het gemeentebestuur neemt de beslissing over wie een onderscheiding ontvangt.

Soorten onderscheidingen:
1. Stadsspeld: Voor vrijwilligers met minimaal 10 jaar inzet voor de Haagse bevolking in hun wijk of buurt.
2. Stadspenning: Voor vrijwilligers die 25 jaar of langer in een bestuur hebben gezeten. Ook beschikbaar voor vrijwilligers die na 20 jaar of meer stoppen met hun werk binnen een bestuur. Organisaties die 50 jaar of langer bestaan, kunnen ook de penning aanvragen.
3. Vroedschapspenning: Voor raadsleden die stoppen met hun werk in de gemeenteraad, met verschillende niveaus afhankelijk van de dienstjaren.
4. Gouden Erepenning en ereburgerschap: Voor mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad en de Haagse bevolking. Voorgedragen door het college van burgemeester en wethouders.

Voorwaarden voor toekenning:
Personen of organisaties kunnen een onderscheiding ontvangen als ze goed bekend staan in de stad en zich hebben ingezet voor de Haagse samenleving. Het is niet vereist dat de persoon die wordt voorgedragen in Den Haag woont.

Voordragen van een persoon of instelling:
Voordragen kan via het [online formulier]. Het gemeentebestuur neemt vervolgens de beslissing over wie een onderscheiding krijgt.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws