OM in beroep tegen lichte straf voor gewelddadige aanval op ME-agent tijdens oud en nieuw

OM in beroep tegen lichte straf voor gewelddadige aanval op ME-agent tijdens oud en nieuw

focus photography of Moet bottle inside bucket

Het Openbaar Ministerie (OM) is niet tevreden met de opgelegde straf voor een 65-jarige man die onlangs veroordeeld werd voor het aanvallen van een agent van de Mobiele Eenheid (ME) met een champagnefles. De man kreeg een jaar celstraf en moet bijna 4000 euro schadevergoeding betalen aan de getroffen agent.

Het incident vond plaats tijdens de jaarwisseling op 1 januari 2023 in Scheveningen, waarbij de ME moest ingrijpen bij vreugdevuren in de Koppelstokstraat. De agent raakte gewond aan zijn gezicht doordat de champagnefles met kracht tegen zijn hoofd werd gegooid. Hierdoor brak zijn jukbeen en scheurde zijn wang. De ernst van de aanval leidde ertoe dat de agent besloot te stoppen met zijn werk bij de politie.

Op donderdagavond maakte het OM bekend in beroep te gaan tegen de opgelegde straf. Het OM stelt dat de straf niet in verhouding staat tot de ernst van de feiten. Geweld tegen politieagenten is altijd ontoelaatbaar, en wanneer dit plaatsvindt tijdens de drukke nieuwjaarsnacht, is het volgens het OM helemaal onaanvaardbaar. Het OM vindt dat er een duidelijk signaal moet worden afgegeven.

De verdachte, geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden, vertoonde eerst demonstratief gedrag tegenover de agenten alvorens hij, volgens de rechtbank, vanuit een verborgen positie de champagnefles met kracht naar het hoofd van de agent wierp. Hoewel het OM oorspronkelijk een gevangenisstraf van drie jaar had geëist, legde de rechtbank een lagere celstraf op na het vergelijken met vergelijkbare zaken.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws