Permanente Sluiting van Tien Tramhaltes na Coronaperiode

Nieuws
0

Permanente Sluiting van Tien Tramhaltes na Coronaperiode

Tien tramhaltes die door HTM tijdens de coronaperiode tijdelijk gesloten werden, zullen nu permanent niet meer in gebruik worden genomen. Dit besluit volgt na een onderzoek naar de positieve effecten op de tijdwinst voor reizigers en de toegenomen gebruiksfrequentie van omliggende haltes. Het college van Den Haag is voornemens dit advies te volgen maar pleit voor heropening van de haltes bij de Fahrenheitstraat en het Copernicusplein.

**

Analyse van HTM Leidt tot Sluitingsbesluit

**

HTM heeft een gedetailleerde analyse uitgevoerd op de dertien tijdelijk gesloten tramhaltes, waarvan tien in Den Haag zijn gevestigd. Op basis van de beoordeelde rijtijdwinst, groei van nabijgelegen haltes, en algemene voordelen voor reizigers, acht HTM het onpraktisch om deze haltes te heropenen. Dagelijks zouden hierdoor 57.000 reizigers van een kortere reistijd profiteren, aldus wethouder Arjen Kapteijns in een toelichting aan de gemeenteraad.

**

Controverse over Sluiting van Twee Haltes

**

Ondanks overeenstemming met het merendeel van HTM’s besluiten, maakt het college bezwaar tegen het permanent sluiten van twee specifieke haltes. Dit betreft de tramhaltes aan de Fahrenheitstraat en het Copernicusplein, waarbij met name de sluiting van de eerstgenoemde, gezien het hoge aantal reizigers voorafgaand aan de sluiting, voor extra reistijd zorgt. Vooral omdat reizigers nu een druk kruispunt moeten oversteken en een langere afstand moeten afleggen.

**

Heropening en Aanpassingen

**

De discussie rondom de tramhalte bij de Nieuwendamlaan, nabij Wooncentrum Saffier-Swaenesteyn, wordt ook aangekaart. Hoewel er niet direct wordt gesproken over heropening, streeft het college naar een verbeterde toegankelijkheid van de halte aan de Thorbeckelaan om zo de loopafstand voor bewoners van het wooncentrum te verkorten, met inachtneming van de verkeersveiligheid.

**

Kritiek op de Beslissing

**

Erik Roet, voorzitter van de cliëntenraad van verpleeghuis Swaenesteyn, uit forse kritiek op de besluitvorming, met name over het gemis van de tramhalte voor bewoners en zorgpersoneel. De langere loopafstand naar alternatieve haltes en de onveiligheid die dit met zich meebrengt, vooral in de avonduren, wordt als significant probleem gezien. Roet geeft aan zich niet neer te leggen bij dit besluit en wil via inspraakprocedures en lokale partijen het gesprek aangaan voor een heroverweging.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws