Asielzoekers verlaten NH Hotel Kijkduin volgens schema, lokale reacties verdeeld

Asielzoekers verlaten NH Hotel Kijkduin volgens schema, lokale reacties verdeeld

low-angle photo of Hotel lighted signage on top of brown building during nighttime

Een groep asielzoekers die eind november in het NH Hotel in Kijkduin werd opgevangen, is volgens planning vertrokken, bevestigt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Ongeveer twintig asielzoekers hebben het hotel al verlaten, en de overige honderd zullen de komende dagen vertrekken.

De plaatsing van asielzoekers in het hotel volgde op een plotselinge overvolle situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel, volgens burgemeester Jan van Zanen een ‘zeer acute situatie’. De gemeente Den Haag en het COA hadden afgesproken dat alle asielzoekers uiterlijk op 15 januari het hotel zouden verlaten. Dit proces is deze week in gang gezet, waarbij het COA aangeeft dat het hotel op de afgesproken datum leeg zal zijn.

De komst van de asielzoekers zorgde voor onrust in Kijkduin en daarbuiten, resulterend in een spoeddebat aangevraagd door de politieke partij Hart voor Den Haag. Deze partij bekritiseerde het gebrek aan inspraak voor omwonenden. Ondanks verdeelde reacties onder de bewoners, waarbij PVV-leider Geert Wilders betrokken was, benadrukt een langdurige inwoner van Kijkduin dat de ophef overdreven is en dat hij geen enkel probleem heeft gehad.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws