Bescherm jezelf tegen babbeltrucs: Tips van de politie om oplichters buiten de deur te houden

Nieuws
0

Bescherm jezelf tegen babbeltrucs: Tips van de politie om oplichters buiten de deur te houden

Scrabble letters spelling scam on a wooden table

De laatste weken constateert de politie een stijging in het aantal gevallen van babbeltrucs, waarbij met name oudere mensen het doelwit zijn. Oplichters bedenken steeds inventievere manieren om geld te bemachtigen. Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt, geeft de politie het volgende advies: wees voorzichtig bij het openen van de deur, gebruik een kierstandhouder of deurketting, en vraag altijd om een legitimatiebewijs wanneer iemand namens een instantie of bedrijf komt.

De politie waarschuwt ook dat medewerkers van bijvoorbeeld banken of thuiszorginstellingen nooit zonder afspraak voor financiële zaken aan de deur komen. Het is belangrijk om nooit je pinpas of pincode af te geven. Het beste is echter om de oplichter helemaal niet binnen te laten, ongeacht hoe betrouwbaar of onschuldig ze lijken.

Recent ontving de politie meldingen van twee mannen die zich in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle voordeden als waterleidingmedewerkers. Ze beweerden het water te moeten controleren vanwege een vermeende salmonellabesmetting in de woning. Eenmaal binnen namen ze verschillende persoonlijke eigendommen mee. Eerdere soortgelijke incidenten vonden plaats in Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel, waarbij de verdachten nog niet zijn aangehouden.

Indien je toch slachtoffer wordt van een babbeltruc, helpdeskfraude of oplichting, benadrukt de politie het belang van het waarschuwen van de politie en het doen van aangifte.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws