Circa 10.000 mensen namen deel aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Circa 10.000 mensen namen deel aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Rond klokslag 12.00 uur op maandag renden ongeveer 10.000 mensen vanaf het strand in Scheveningen de zee in, wat vergelijkbaar is met voorgaande jaren volgens de organisatie. Ondanks een watertemperatuur van ongeveer 7 graden en stevige wind, brak de zon kort na het middaguur door.

De traditionele nieuwjaarsduik vond dit jaar voor het eerst sinds 1960 plaats op een andere locatie dan het strand voor het Kurhaus. Vanwege werkzaamheden aan de boulevard werd de duik verplaatst naar een locatie 400 meter zuidelijker, ter hoogte van museum Beelden aan Zee. Volgens de organisatie verliep alles volgens plan. “Het was duidelijk aangegeven waar de deelnemers moesten zijn”, aldus Alex Schuttert, voorzitter van de Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland. Hij beschreef de ervaring als “oergezellig”.

Op 163 locaties in Nederland en nog eens 17 in het buitenland namen mensen op maandag een duik in het koude water. Alleen de duik in het Limburgse Gennep kon niet doorgaan vanwege hoogwater. Dit jaar telde de organisatie een recordaantal van ruim 65.000 deelnemers bij verschillende duiken in het hele land. Vorig jaar deden ongeveer 50.000 mensen mee aan 143 duiken verspreid over Nederland.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws