Gemeente verwijdert interactieve voetbalmuur in Duindorp na klachten omwonenden

Nieuws
0

Gemeente verwijdert interactieve voetbalmuur in Duindorp na klachten omwonenden

Discussie rond Voetbalmuur

Opnieuw ontstaat er gedoe rond een voetbalmuur in Duindorp, waar de gemeente besluit de interactieve voetbalmuur aan de Tholensestraat te verwijderen na klachten van omwonenden. Dit volgt op de eerdere controverse rond de voetbalkooi langs de Houtrustweg.

Elektronische Muur Oorzaak van Tweespalt

Het elektronische muurtje, geplaatst in november vorig jaar, met zestien vakken die licht geven en geluid produceren bij een balimpact, heeft verdeelde reacties opgeroepen. Terwijl sommige buurtbewoners het als overlast ervaren, zijn anderen verbaasd en genieten ze van het voetbalspel.

Klachten en Verwondering

De gemeente geeft aan dat enkele omwonenden overlast hebben ervaren, wat tot verbazing leidt bij anderen die er geen hinder van ondervinden. Er wordt gesuggereerd dat de klagers voornamelijk uit de flat naast het voetbalveld komen.

Geluidsaanpassingen en Onzekerheid

De gemeente erkent aanpassingen te hebben gedaan aan de muur na de eerste klachten, maar op 7 februari gaven bewoners aan dat de overlast nog steeds aanhoudt. Sommigen geven toe aanvankelijk last te hebben gehad van het geluid, maar na aanpassingen was het draaglijker.

Onbegrip over Verwijdering

De gemeente concludeert dat er geen geschikte oplossing is gevonden voor het geluidsprobleem en neemt het besluit om de muur eind februari of begin maart te verwijderen. De buurtbewoners betreuren dit besluit en vrezen dat de kinderen in de wijk nu weinig recreatiemogelijkheden hebben.

Positieve Boodschap van Buurtbewoners

Enkele buurtbewoners benadrukken het belang van communicatie met alle betrokkenen en wijzen op de positieve aspecten van de voetbalmuur. Ze roepen op om niet alleen naar de negatieve kanten te kijken, maar ook naar de positieve bijdragen ervan.

Onzekerheid over Toekomst

Hoewel sommige buurtbewoners begrip hebben voor het geluidsprobleem, vinden velen het jammer dat dit ten koste gaat van een plek waar kinderen kunnen spelen. De gemeente meldt dat twee kleine goals op het veldje zullen blijven, maar de teleurstelling overheerst in de buurt.

Slotakkoord van Teleurgestelde Kinderen

Ondanks de teleurstelling hopen de kinderen op mogelijke alternatieven, zoals het toevoegen van twee nieuwe goaltjes, terwijl de buurt in onzekerheid blijft over de toekomst van recreatiemogelijkheden in de wijk.

Nieuws
0

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws