Jubileumjaar en Toewijding: KNRM Scheveningen blikt terug op een Actief 2023

Jubileumjaar en Toewijding: KNRM Scheveningen blikt terug op een Actief 2023

ocean waves crashing on shore during daytime

In het afgelopen jaar was KNRM Scheveningen buitengewoon actief, met maar liefst 165 alarmmeldingen voor hulpverleningen. Dit maakte 2023 het op twee na drukste jaar in bijna twee eeuwen van het reddingstation. De vrijwilligers van KNRM Scheveningen hebben zich ingezet voor diverse noodsituaties, waarbij ze 131 mensen en één dier met succes hebben gered.

Watersporters in nood vormden de grootste groep waarvoor de vrijwilligers moesten uitrukken. Naast deze alarmerende situaties hebben de KNRM-vrijwilligers ook uitgebreid geoefend, onderhoud gepleegd aan hun materiaal en hebben ze deelgenomen aan bijeenkomsten en presentaties. In totaal hebben ze een indrukwekkende 8619 uur besteed aan de dienstverlening, wat neerkomt op ongeveer zes fulltime werkweken per vrijwilliger.

Het jaar 2023 was niet alleen op operationeel gebied opmerkelijk. In juni werd het nieuwe boothuis officieel in gebruik genomen, gelegen aan de Eerste Haven, direct naast de ligplaatsen van de reddingboten. Een speciaal ponton werd naast het station gebouwd om dit mogelijk te maken.

Terwijl KNRM Scheveningen terugkijkt op een druk maar succesvol jaar, staat 2024 voor de deur als een jubileumjaar. De KNRM viert haar 200-jarig bestaan met verschillende evenementen en herdenkingen, waarbij niet alleen wordt gekeken naar het heden, maar ook naar het rijke verleden van de organisatie en de moedige redders die hun leven hebben gegeven voor anderen.

Het nieuwe boothuis symboliseert niet alleen een praktische toevoeging aan de faciliteiten van het reddingstation, maar ook een nieuwe mijlpaal in het voortdurende streven naar effectieve en efficiënte hulpverlening. KNRM Scheveningen staat klaar voor wat 2024 te bieden heeft, met de belofte van meer toewijding aan het redden van levens en het dienen van de gemeenschap.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws