Verkeersveiligheidsonrust in Vissershavenstraat Scheveningen: Oproep voor oversteekplaats en handhaving

Verkeersveiligheidsonrust in Vissershavenstraat Scheveningen: Oproep voor oversteekplaats en handhaving

Bewoners van de Vissershavenstraat in Scheveningen maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in hun straat. Vooral in de zomermaanden ervaren zij problemen, aangezien auto’s met tachtig kilometer per uur vanaf het strand komen rijden zonder een aangewezen oversteekplaats. De situatie wordt als onveilig beschouwd, vooral voor oudere bewoners die moeite hebben met oversteken.

Robert Smits, een bewoner, wijst op de recente verwijdering van slagbomen die eerder voor verkeersregulering zorgden tijdens drukke periodes. Deze verandering heeft geleid tot een onoverzichtelijke en potentieel gevaarlijke situatie. Met name ouderen met rollators ondervinden moeilijkheden bij het oversteken, aangezien er geen duidelijk aangewezen oversteekplaats is en auto’s drempels ontwijken door over het fietspad te rijden.

Het CDA Den Haag erkent het gevaar en heeft schriftelijke vragen gesteld om de situatie te verbeteren. Hinke de Groot benadrukt het gebrek aan een veilige oversteekplaats in de Vissershavenstraat, wat bewoners in een lastige positie plaatst. De veranderingen in de wijk, waaronder nieuwe bouwprojecten en toegenomen verkeer, hebben de situatie verder gecompliceerd.

Het CDA pleit voor meer handhaving en een duidelijkere verkeerssituatie om de veiligheid te waarborgen. De bewoners benadrukken de behoefte aan een oversteekplaats en hopen dat het stadhuis naar hun zorgen luistert en passende maatregelen neemt. De recente opening van een nieuw restaurant heeft ook bijgedragen aan parkeerproblemen, wat de roep om verbeteringen versterkt.

Deel dit artikel met anderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Categorieën

Meer nieuws